Skip links

Edwin de Wit

Edwin de Wit

Bestuurslid Media

Dit is Edwin de Wit

Edwin is 22 en is grafisch ontwerper bij Nederland Maakt Impact. “Ik ontwerp alle digitale content van het logo tot de website. Hoessein vroeg mij bij het team. Ik heb hem bij meerdere evenementen gezien en heb hem ontmoet bij One Young World. Hij vertelde mij dat hij gemotiveerde mensen zocht. Ik doe mee omdat ik zelf ook veel wil leren en ik heb  graag een positieve impact op de mensen om me heen.”

Edwin is afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool. “Tijdens mijn studie Industrial Design begon ik met een schoolproject: TukAid.”  Ik zag er zoveel potentie in dat ik ermee ben doorgegaan. TukAid is uiteindelijk uitgegroeid tot een start up. We hebben een kit ontworpen die ervoor zorgt dat Tuk Tuks omgebouwd kunnen worden tot ambulances. Dit is vooral een uitkomst voor ontwikkelingslanden, waar niet voldoende ambulances zijn. Deze zomer gaan we ze voor het eerst testen op Nederlandse festivals”.

Het thema dat Edwin het meest aanspreekt is gezondheid en welzijn. “Ik denk dat er daar nog veel te winnen valt, niet alleen in ontwikkelingslanden maar ook in Nederland. Ik doe zelf aan bodybuilding. Ik vind het leuk om me bezig te houden met gezonde voeding en fitness.” Daarnaast werkt Edwin bij Ivido. “Ook op het gebied van communicatie is er veel te verbeteren in de zorg. Ivido zet zich in tegen de versnippering en zorgt voor een digitaal platform waar alle gegevens samen komen in een beveiligde omgeving.”

“Ik hoop dat Nederland Maakt Impact een jaarlijks top congres wordt. Iets waar we ons voor kunnen blijven inzetten en zien groeien en blijft innoveren.” Edwin weet hoe belangrijk het is om met andere jonge leiders in contact te komen. “Ik had deze kans bij One Young World. Dit maakte veel impact op mij. Ik ontmoette zoveel hardwerkende, inspirerende en positieve mensen. Daar realiseerde ik me dat ik zelf zoveel meer kan. Ik hoop dat ik dit over kan dragen aan Nederlandse jongeren. Grijp je kansen en neem risico’s.”

X