Skip links

Noah van Meekeren

Noah van Meekeren

Secretaris

Dit is Noah van Meekeren

Noah is de secretaris van Nederland Maakt Impact. “Ik schrijf alle notulen en controleer veel teksten. Ik kan hier totaal iets nieuws doen.” Bij de lokale afdeling van Dwars is hij namelijk penningmeester. “Ik kan voor tips altijd terecht bij de andere mensen in het bestuur. We zitten niet allemaal op onze expertises. We zijn hier aan begonnen om te leren. Zo kan ik altijd terecht bij bijvoorbeeld Benjamin (red. Schriel) voor tips.”

Voor Noah begon het project op 1 januari. “Hoessein wilde mij toen vertellen over zijn nieuwe project. Ik dacht: ik ga gewoon luisteren wat hij te vertellen heeft. Toen hij mij vroeg aan Nederland Maakt Impact bij te dragen, zei ik gelijk ja. Ondanks dat ik best druk ben.” Noah studeert momenteel twee studies: recht-economie en bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Van de thema’s bij Nederland Maakt Impact springt er eentje uit voor Noah: “vanwege mijn studies ben ik erg geïnteresseerd in vrede en recht. Toch denk ik dat duurzaamheid het belangrijkste thema voor jongeren is. Dat gaat over onze toekomst en hoe we dat gaan bereiken. Jongeren gaan bijna niet naar de stembus. De ouderen doen dat wel. En dat terwijl de ouderen vergrijzen en zij stemmen niet perse voor onze toekomst. We moeten daar een tegengeluid voor geven.”

Een van de projecten die Noah inspireert is Face It. “Het is bedacht door een groep studenten in Breda. Het foto-project is opgezet tegen vooroordelen. Het is een klein project en er zit niet veel geld in maar het zorgt wel voor verandering. In de kleine dingen zit al het verschil. Ik hoop dat Nederland Maakt Impact er voor zorgt dat er meer van dit soort initiatieven komen”.

Daarnaast hoopt Noah op een verbindende boodschap. “Ik hoop dat de aanwezige burgemeesters van de gemeentes van Nederland boven de partijen gaan staan en een statement maken. Of dat de zes grote jongerenorganisatie samen zich uitspreken voor participatie van jongeren. Van links tot rechts, iedereen die actief is doet dat omdat ze Nederland een stukje mooier willen maken dan het al is”.

Ook ziet Noah graag een een diverse groep deelnemers. “Ik wil dat er niet alleen hoogopgeleid of theoretisch opgeleide jongeren komen. Ik hoop dat we iedereen kunnen bereiken die het leiderschap in zich heeft. Want iedereen kan een leider zijn. Daar maakt Nederland Maakt Impact het verschil”.

X