Skip links

Yvet Maassen

Yvet Maassen

Bestuurslid Communicatie

Dit is Yvet Maassen

Als schrijver en blogger helpt Yvet Maassen mee aan Nederland Maakt Impact. Daarnaast studeert Yvet momenteel een master journalistiek, loopt ze stage bij de KRO NCRV en maakt ze een programma op NPO radio 1. “Ik zit niet vaak stil. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met verhalen maken. Dat kan mijn eigen verhaal zijn, maar ook eentje van een ander die ik een platform wil bieden. Ik vind het belangrijk de verhalen te verspreiden die belangrijk zijn om gehoord te worden. Ik hoop zo dat iedereen op de hoogte komt van de geweldige initiatieven die jongeren ondernemen en dat andere geïnspireerd raken.” 

“Hoessein vroeg me om te helpen bij Nederland Maakt Impact. Ik heb even getwijfeld omdat ik erg druk ben, maar na een gesprek inclusief Chinees eten was ik om. Als iemand het moet lukken, dan is het Hoessein. Daarnaast kende ik een groot deel van het team al via One Young World Den Haag. Ik vind het tof weer met zoveel gedreven jongeren samen te werken. Eigenlijk is Nederland maakt impact al een goed voorbeeld van wat ik hoop dat het evenement te weeg brengt. In ons team werken mensen met verschillende interesses en kennis samen aan om alles tot in detail te regelen. Zo komen we allemaal een stapje verder en leren we van elkaar.” 

“Het thema in Nederland maakt impact dat mij het meest aanspreekt is vrede en recht. Zonder een goede rechtsstaat worden alle andere thema’s teniet gedaan. Als journalist merk ik hoe vaak het recht van persvrijheid in andere landen ontnomen wordt. Een gezond mediabestel zorgt voor meer en betere controle op de heersende leiders en daardoor weer voor meer controle op onze verworven rechten. Ik vind het belangrijk we ons daarvoor blijven inzetten. Dat is belangrijk omdat als een recht eenmaal verworven is het niet vanzelfsprekend ook zo blijft.”

Een organisatie die Yvet erg interessant vind is Stem op een Vrouw. “Dit jaar vieren we dat we 100 jaar het algemeen kiesrecht hebben. Het is 101 jaar geleden dat de eerste vrouw, Suzan Groeneweg (nee niet Aletta Jacobs) plaats nam in de Tweede Kamer. Ondanks de verworven vrijheden is het nog steeds lastig om bovenop te komen. Stem op een Vrouw maakt mensen bewust hoe zij hier iets aan kunnen veranderend. Tijdens de laatste Europese verkiezingen heeft het al z’n vruchten afgeworpen.”

X